Veilig naar de logopedist. Dat doen we zo.

Per 1 juni gaan we weer enkele patiënten, die niet op afstand behandeld kunnen worden, zien in de praktijk. Dit gebeurt nog onder omstandigheden die anders zijn dan u gewend bent. Wij blijven zo veel mogelijk afspraken maken op afstand, via de telefoon of online met een videoverbinding. Alleen als het voor uw zorg noodzakelijk is, en het veilig en verantwoord kan, plannen we wel een behandeling in de praktijk. Uw logopedist beslist hierin en vertelt u welke logopedische zorg voor u mogelijk is. Wij volgen hierin het advies vanuit onze beroepsgroep en hebben extra hygiënemaatregelen getroffen. Als u, of iemand in uw gezin, symptomen heeft van corona dan kan de behandeling alleen op afstand plaatsvinden of stellen we de behandeling uit.

Belangrijk is dat we ons samen houden aan de hygiëneregels:

 • Vragen vóór u naar de praktijk komt:
  1. Heeft u last van verkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
  2. Bent u korter dan 24 uur klachtenvrij?
  3. Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  4. Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

  Wanneer u bovenstaande vragen met JA beantwoordt kunnen wij u NIET ontvangen in de praktijk (dit geldt ook voor milde symptomen). Meld dit uiterlijk voor 8:30 uur op de dag  van de afspraak. De behandeling wordt dan online of telefonisch gegeven. Als u met (milde) klachten naar de praktijk komt, kunnen wij u niet binnen laten.

  Heeft u alle vragen met NEE beantwoord en heeft u een afspraak in de praktijk? Dan kan uw afspraak door gaan. Hierbij gelden de volgende regels:

 • De patiënt komt alleen of met maximaal 1 begeleider.
 • Was uw handen (en die van uw kind) thuis vóór aanvang van de afspraak.
 • Het toilet in de praktijk is niet toegankelijk voor bezoekers. Zorg dat u (en uw kind) voor vertrek naar de praktijk thuis het toilet heeft bezocht.
 • Kom stipt op tijd. Hierdoor zijn er niet teveel mensen tegelijk in de praktijk. De wachtkamer wordt in principe niet gebruikt. Uw logopedist laat u binnen op uw afgesproken tijd. Bij brengen/halen: kom op tijd en alleen (neem geen broertjes/zusjes mee of wacht buiten).
 • Schud geen handen en vermijd fysiek contact.
 • Hoest en nies in uw elleboog.
 • Houd 1,5 meter afstand van andere patiënten en de logopedist.
 • De behandeling duurt korter dan u gewend bent (max. 20 minuten) i.v.m. de schoonmaak en administratie die na iedere behandeling wordt uitgevoerd. Wij hebben een strakke planning om iedereen veilig te kunnen helpen.
 • Net als voor de crisis geldt; kinderen vanaf groep 3 komen in aanmerking voor een plek na schooltijd, jongere kinderen mogen onder schooltijd komen.
 • Als het nodig is, maakt de logopedist gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Mogelijk vragen we u ook om een mondkapje te dragen.

Samen doen we er alles aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. We vertrouwen op uw begrip en medewerking.

Logopediepraktijk J. van Es