Kwaliteit

Pluspraktijk

Logopediepraktijk J. van Es is een Pluspraktijk. De praktijk is na het behalen van een kwaliteitstoets officieel erkend als kwaliteitspraktijk waar logopedische zorg van hoog niveau aan zowel kinderen als volwassenen wordt aangeboden.

De Kwaliteitstoets is een onafhankelijk onderzoek naar de kwaliteit van de praktijk. Tijdens de Kwaliteitstoets wordt gekeken naar verschillende criteria:

  • De dossiervoering en het correct logopedisch handelen.
  • De eisen ten aanzien van de wachtruimte, de behandelruimte, de aanwezigheid van actuele behandelmaterialen en testmaterialen.
  • De organisatie van de praktijk ( privacy en veiligheid, continuïteit van de zorg enz.).

Wij hebben er voor gekozen de kwaliteitstoets vrijwillig aan te gaan om zo inzicht te krijgen in het kwaliteitsniveau van de praktijk.  Het behalen van de Kwaliteitstoets is een belangrijke bevestiging van de kwaliteitsnormen die de praktijk hanteert. De praktijk wordt nu officieel erkend als kwaliteitspraktijk waar logopedische zorg van hoog niveau aan zowel kinderen als volwassenen wordt aangeboden.


Bijscholing

Wij vinden dat we ons vak alleen goed kunnen uitvoeren als we op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen het vakgebied. Wij zijn allen allround opgeleid als logopedist en volgen regelmatig bij- en nascholingen om onze kennis en vaardigheden op peil te houden.

Klantervaringsonderzoek

Wij vinden het belangrijk om te weten hoe de patiënt onze logopedische zorg heeft ervaren. Daarom vragen wij elke patiënt waarbij de behandeling is beëindigd om een digitaal klantervaringsonderzoek in te vullen. Met de informatie die hier uit komt stemmen wij onze zorg nog beter af op de wensen van de patiënt.

Kwaliteitsregister

Wij hechten veel waarde aan het leveren van kwalitatief goede zorg. Om dit inzichtelijk te maken is het kwaliteitsregister voor Paramedici opgericht. Alle logopedisten werkzaam in deze praktijk zijn lid van dit kwaliteitsregister. Meer informatie over het Kwaliteitsregister Paramedici: www.kwaliteitsregisterparamedici.nl

Beroepsvereniging

De Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) is de beroepsvereniging van logopedisten. De NVLF behartigt de belangen van de logopedie en van haar leden. In heel Nederland zijn er kwaliteitskringen waarin logopedisten gezamenlijk werken aan het verbeteren van de kwaliteit van de logopedische zorg. Wij zijn lid van de NVLF en alle logopedisten in deze praktijk zijn lid van een kwaliteitskring.

Samenwerking

Logopediepraktijk J. van Es is lid van het samenwerkingsverband Logonet Drechtsteden. Dit is een samenwerking tussen 5 logopediepraktijken. De praktijken van Logonet hebben de handen ineengeslagen om ervoor te zorgen dat kwalitatief hoogwaardige logopedische zorg voor iedereen van 0 tot 100 jaar in de regio toegankelijk is. Meer informatie vindt u op www.logonet.nl